Ak, kā es dievinu pēc šīs receptes pagatavotos kabacīšus!!!
Es vienmēr uz ziemu konservēju kabaču vairākos veidos, kurus mīl mana ģimene, nu un, protams, arī es. Un gribu teikt, ka man patīk visi varianti, bet šis ir visgardākais un neatkārtojamākais!!!
Es tos tā mīlu, ka vienmēr gatavoju dubultu porciju. Tie ir tik garšīgi, skābeni un kraukšķīgi, ka vienkārši nav iespējams pretoties. Vārdu sakot, būšu priecīga, ja receptīte noderēs. Nomēģiniet uz veselību!!!
Gatavošana:
Vajadzīgs: 6 kg kabaču (jāņem jauni un nelieli, litra burkas garumā).
Marināde:
- 3 litri ūdens,
- 5 ēdk. sāls,
- 2 glāzes cukura,
- 0,5 litra etiķa 9%.
Papildus: burkāni, tomāti, lauru lapas, graudu pipari, ķiploki, svaigas dilles.
- Kabači jāsagriež gareniski apmēram 8 daļās un blīvi stāvus jāsaliek litra burkās.
- Starp tiem jāliek dažas burkānu ripiņas + dažus gabaliņus tomātu + pa vienai lauru lapai + 4-5 melno piparu graudus + 1-2 ķiploka daiviņas + diļļu zariņš.
- Visas marinādes sastāvdaļas samaisīt, uzlikt uz uguns un uzvārīt.
- Kabačus apliet ar karstu marinādi un sterilizēt 10 minūtes (no uzvārīšanās brīža).
- Pēc tam aizvākot, apgriezt ar dibenu uz augšu, sasegt un atstāt līdz atdzišanai.
Viss!!! Ziemā taisām vaļā un baudām gardākos kabačus!!!